Hozzon ki többet otthonából!

Hozzon ki többet otthonából!

 

Elgondolkodott már valaha azon, hogy otthonát egy picit másképpen kellett volna kialakítani? Bosszankodott már a magas fűtésszámlák miatt? Érezte már úgy, hogy otthona alaprajzi elrendezése nem ideális?

Ha igen, akkor bizonyára megfordult a fejében, hogy a felmerült problémákra a megoldás egy új ház vagy lakás vásárlása lehet. A mai gazdasági helyzetben sajnos ezt kevesen engedhetik meg maguknak. Mi lehet hát a megoldás?

Amennyiben orvosolhatatlan helyhiányban szenved, de nem gondolhat egy új építésű lakásra, házra, akkor egy nagyobb alapterületű, de rosszabb műszaki állapotú, kevéssé praktikus alaprajzi elrendezésű ház vagy lakás megvásárlása jöhet szóba. Az ilyen épületek pontosan az említett hibáik miatt sokkal kedvezőbb árúak lehetnek.

Ha hely volna elég jelenlegi otthonában is, de kedvezőtlen beosztása miatt azt nem tudják kihasználni, vagy csak egyszerűen nem szolgálja megfelelően az önök életvitelét (pl. az édesanya a távoli konyhában főz, miközben a család a nappaliban tartózkodik), akkor ez a probléma orvosolható lehet a meglévő lakás átalakításával, átszervezésével. Ez nem is minden esetben igényel óriási átépítéseket! Ha jelenlegi otthona energiapazarló, a szomszéd kétszer akkora házában feleannyit fizet a fűtésszámláira, mint ön, akkor sem megoldhatatlan a probléma!

Mindkét esetben hasonló a megoldás!

A mai energiaárak mellett a legfontosabb, hogy ne az utcát fűtsük!!!

 

A hő több irányban távozik otthonából, ezek a következőek:

 

  • a padló felé (ezt jelentős bontás nélkül nem tudjuk kivédeni)

  • felfelé a mennyezeten keresztül (erre sokan nem is gondolnak)

  • az ablakokon keresztül

  • a falakon keresztül

 

A legkisebb beruházással talán a padlás felé távozó hőt lehet megfogni a födém megfelelő szigetelésével.

A következő lépcsőfok a hő csapdába ejtésénél az elavult, rosszul záró nyílászárók korszerűekre való cserélése, melyek üvegezése hőszigetelt, tokja pedig tökéletesen zár. A nyílászárók cseréje legtöbb esetben bontás nélkül megoldható!

Végül pedig a külső falak hőszigetelésével csökkenthetjük jelentősen a fűtésszámlát.

A számla csökkentésének másik módja lehet a nap energiájának a bevonása például a meleg víz előállításába. Ma már nagyon korrekt áron juthatunk napkollektorokhoz.

Ezek a beruházások mind néhány év alatt megtérülnek!

 

Lakása élhetőbbé tételének másik lépése lehet annak belső átalakítása. Ehhez érdemes bevonni egy profi lakberendezőt és építészt, akik a lehetőségek alapján a legtöbbet fogják kihozni az ön otthonából, önnel közösen újjá álmodva azt.

 

A rövid írásunkban felmerült lehetőségek és megoldások közös átgondolásában és kivitelezésében cégünk szívesen áll az ön rendelkezésére. Ha úgy gondolja, hogy ez az írás önhöz is szólt, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Török Csaba

építészmérnök

ügyvezető

 

Az építőanyag-telep nyitva tartása
Térképes útbaigazító
Székhely:
2143 Kistarcsa, Deák Ferenc utca 8.


Építőanyagtelep:
2143 Kistarcsa, Kossuth L. u. 27.